Logo texelsecourant.nl
Nils Veldhuis, Ilse Vlaming en Dries de Winter, de Texelse buurtsportcoaches.
Nils Veldhuis, Ilse Vlaming en Dries de Winter, de Texelse buurtsportcoaches.
Gezond & Fit

Meer sport voor jeugd op OSG

  Gezondheid

Young 4 Ever en de Texelse buurtsportcoaches starten donderdag 16 maart met een Plusklas op de OSG in Den Burg om jongeren te laten sporten.

De Plusklas is er elke week op donderdagmiddag na schooltijd van 15:15 tot 16:15 uur. Dat duurt tot de zomervakantie. "We hebben de plusklas bewegen in het leven geroepen om de jeugd kennis te laten maken met verschillende sporten", vertellen buurtsportcoaches Nils Veldhuis, Dries de Winter en Ilse Vlaming. "De ene week is de les voor de onderbouw en de andere week voor de bovenbouw." De sporten van de Plusklas worden op of nabij de OSG gegeven. Sportverenigingen op het eiland kunnen volgens Veldhuis, De Winter en Vlaming tijdens de Plusklas hun sport promoten bij de jeugd. "En misschien hierdoor wel nieuwe leden werven. Op dit moment staan karate, volleybal, bubbelvoetbal en atletiek al op het programma." De Plusklas biedt plaats aan tien tot maximaal dertig jongeren.

De Plusklas is onderdeel van Move4Ever, een groter beweegprogramma dat de Texelse buurtsportcoaches voor Texelse jongeren in de OSG-leeftijd hebben opgezet. Elke woensdag en zaterdag staan diverse sportactiviteiten op het programma. De jongeren die daaraan meedoen via Move4Ever krijgen een spaarkaart. Elke keer als ze aan een activiteit hebben meegedaan, komt er een stempel op de spaarkaart. Na tien keer is die vol, waarna met de volle spaarkaart twintig procent korting op de aankoop van sportartikelen gekregen kan worden. "Op die manier kun je met sporten je eigen korting verdienen", aldus de buurtsportcoaches. Met de lessen van de Plusklas op de OSG zijn eveneens punten te verdienen voor de spaarkaart.

Volgens de Texelse sportcoaches staan onder meer bootcamp, klimmen, yoga, lasergamen, een pannatoernooi en rugby op het programma van Move4Ever. De meeste activiteiten zijn gratis. Bij een aantal wordt een kleine vergoeding gevraagd. Op de site www.buurtsportcoachtexel.nl staat meer over Move4Ever en is een aanmeldformulier te vinden. De buurtsportcoaches maken sinds vorig jaar onderdeel uit van jeugd- en jongerenwerk Young 4 Ever. Ze zijn op diverse manieren in touw om de jeugd te laten sporten.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!