Logo texelsecourant.nl
Foto's: Bart Timmer
Foto's: Bart Timmer

Marleen is terug en ze bruist van ambitie

  Gezondheid

Marleen Tromp is terug op Texel en bruist van ambitie. Na een studie aan de Hogeschool Utrecht, werkervaring in Utrecht en een eigen succesvol bedrijf in Groningen is ze gestart met het bedrijf Oefentherapie Texel dat ze uitvoert vanuit het bedrijf Fysio Team Texel in Den Burg en Oudeschild waarmee ze een samenwerking is aangegaan.

"Oefentherapie verhelpt én voorkomt lichamelijke klachten door het verbeteren van houding en manier van bewegen. De oorzaak van de klacht wordt aangepakt. Samen gaan we aan de slag met oefeningen die eenvoudig toepasbaar zijn in het dagelijks leven." Met deze woorden legt de oefentherapeut in het kort uit wat ze doet. Een goede houding voorkomt lichaamsklachten. Het gaat dan om alle facetten van het dagelijks leven: werk, sport, tuinieren en zelfs de houding op de bank. "Bukken, tillen, zitten, staan, lopen... Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen. Sommige gewoontes zijn belastend voor het lichaam en kunnen vervelende klachten veroorzaken in bijvoorbeeld de nek, de schouders en de onderrug. Het gaat onbewust, mensen hebben niet door dat hun houding of manier van bewegen verkeerd is totdat je er mee aan de slag gaat en uitlegt wat niet goed gaat. Iedereen zou (kleine) aanpassingen in zijn of haar houding en beweging nodig hebben", stelt de goedlachse therapeute.


Marleen komt langs

Naast behandelingen in de praktijk zoekt Marleen de cliënten thuis, op het werk of op het sportveld op. "Dat is natuurlijk geen verplichting, maar het is praktischer. Ik kan dan de houding en manier van bewegen zien bij de dagelijkse handelingen. Dat kan van alles zijn. Een verkeerde houding achter het bureau, niet goed kunnen lopen door de zwangerschap, een sporter die de juiste techniek wil toepassen, niet de juiste houding van een monteur die aan het sleutelen is en ga zo maar verder. "Door middel van eenvoudige oefeningen en tips zorg ik dat de goede houding en gezondere manier van bewegen een automatisme wordt voor de persoon die ik behandel. De meesten zijn verbaasd dat ze na al drie sessies zo veel minder pijn hebben, terwijl ze jarenlang klachten hebben." Ondanks dat haar praktijk in Groningen zo succesvol was, besloot ze toch terug te keren naar het eiland. "Het ons-kent-ons-wereldje trok me weer aan, het contact met mensen vind ik belangrijk. Ik weet hoe het op Texel werkt. Je hoeft niet aan te komen met zweefverhalen en dat doe ik dus ook niet. De therapie is heel praktisch. Het is een spannende stap, maar wel één waar ik enorm veel zin in heb. Juist omdat de praktijk in Groningen zo goed liep, is het een leuke uitdaging om dat op mijn thuisgrond ook voor elkaar te krijgen." De Texelse die nu buiten Den Burg woont werkte in Groningen samen met verschillende specialisten. "Ook nu ga ik de samenwerking aan, om zo de beste zorg voor de patiënt te bieden."

Houdingscheck

"Misschien dat het voor mensen toch wat abstract blijft. Daarom nodig ik iedereen uit voor een geheel vrijblijvende houdingscheck in de maand mei. Opgeven kan via haar website. Op die manier kan men zelf ervaren wat het inhoudt." De behandelingen die Marleen aanbiedt worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en in een aantal gevallen uit de basisverzekering. De zorgverzekeraar kan hier meer informatie over geven. Oefentherapie Texel is aangesloten bij de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) en is geregistreerd lid van het Kwaliteitsregister Paramedici. En zeker net zo belangrijk, aan de bevlogenheid van de Marleen zal het niet liggen. Een no-nonsense-aanpak van de vrolijke oefentherapeut die doelgericht te werk gaat.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!