Jongerenwerkers Berber Kruger, Vera Volders en Sandra van de Water van Young4ever.
Jongerenwerkers Berber Kruger, Vera Volders en Sandra van de Water van Young4ever.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Met activiteiten voor jongeren kweekt Young4ever vertrouwen

Gezondheid Gezond & Fit

Voor jongerenwerkers is contact met de jeugd van groot belang. "Door in gesprek te gaan weten we wat er leeft, brengen we behoeften in kaart en signaleren problemen. Activiteiten die we organiseren zijn, behalve leuk, een middel om met jongeren een vertrouwensband op te bouwen."

We praten met jongerenwerkers Berber Kruger, Sandra van de Water en Vera Volders van Young4ever. Hun uitvalsbasis is Time Out aan de Wilhelminalaan, een ontmoetingsplek waar jongeren vrij in en uit kunnen lopen en een praatje kunnen maken. "De puberproblematieken van jongeren is op Texel niet heel veel anders dan aan de overkant. De leefomgeving natuurlijk wel. Ook hier lopen jongeren tegen allerlei zaken aan. Denk aan scheiding, drugs, drank, uitgaan, seksualiteit, pesten, etc. Je ziet jongeren worstelen met gevoelens, ook negatieve. Om daarover met hen in gesprek te kunnen, moet je een vertrouwensband opbouwen. Activiteiten zijn een goede manier om jongeren te bereiken."

"In de herfstvakantie gaan we bijvoorbeeld een dagje naar Walibi. Zo'n dag ben je samen op pad en bouw je iets op. Als je in de bus zit is dat een goede gelegenheid om een praatje te maken. Onze activiteiten zijn ook bedoeld om jongeren te laten participeren. We stimuleren dat ze meehelpen met organiseren. Daarmee kweek je verantwoordelijkheid en verbinding. Jongeren die hun vrije tijd zinvol besteden, voelen zich gelukkiger. Als je iets organiseert en het wordt een succes, dan word je daar blij van. Samenwerking zorgt ook dat je je beter voelt. Jongeren helpen bijvoorbeeld bij de spooktocht, het bouwdorp en andere initiatieven. Daarvoor werken we bijvoorbeeld ook samen met Scouting en andere organisaties."

"Wij bieden een mooi en nuttig platform en daar zijn we supertrots op. We krijgen het steeds drukker. Groei is goed, maar we zijn inmiddels wel uit ons jasje gegroeid. Binnen zitten activiteiten zoals Just dance, poolen of iets anders elkaar in de weg en buiten kan de jeugd, zeker 's avonds, niet even een balletje trappen. We willen de jongeren graag meer bewegingsruimte geven. Daarom zijn we druk bezig met nieuwe huisvesting (in samenwerking met Artex en de Bibliotheek)."

Met de herfstvakantie in aantocht heeft Young4Ever tal van activiteiten op het programma:

In samenwerking met de buurtsportcoaches van half oktober tot half november in alle dorpen hockeytoernooien. Voor inschrijving voor groep 5 tot 8 komen er op de scholen formulieren, middelbare scholieren kunnen zich opgeven bij de sportdocent. In samenwerking met De Krim op de eerste vrijdag van de herfstvakantie discozwemmen en lasergamen. In de herfstvakantie voor de jeugd vanaf 12 jaar een uitje naar Walibi. Op maandag 4 november begint De Week van de respect. Dat thema wordt op speelse wijze behandeld. Op 4 november is in Time Out vanaf 19:00 uur een ouderavond van Limits over het puberbrein en de verleidingen. Denk aan alcohol, drugs, social media en gamen.

Elke woensdag van 14:00 tot 17:00 uur in Time Out activiteiten voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Opgave en meer informatie via www.young4ever.nl.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 58 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1