Logo texelsecourant.nl

Maartse Viooltjes in Hoornder kerkje

  Divers

Vrouwenkoor De Maartse Viooltjes verzorgt zondag 24 maart een voorjaarsconcert in het Hoornder Kerkje. Aanvang 15:00 uur. 

Projectkoor Illatos Ibolya, ofwel De Maartse Viooltjesj is een vrouwenkoor dat is ontstaan uit een zangwandelweek in Zwitserland in de zomer van 2010. De harde kern van het koor zingt nog steeds mee, ieder jaar sluiten zich nieuwe zangeressen aan, zodat de samenstelling per project wisselt. Het verblijf en het concert in het Hoornder Kerkje in 2018 was een groot succes, vandaar dat ze ervoor kozen om dit jaar terug te keren op Texel.

Sinds 2010 komt het koor ieder jaar bijeen om een gevarieerd en aantrekkelijk programma in te studeren met mooi, ontroerend en swingend repertoire voor vrouwenkoor.  

Het programma dat ze op 24 maart zingen is samengesteld en geïnspireerd op liederen voor de zee en water en op ons verblijf op Texel. Zo zingen ze o.a. van Brahms: Die Meere, van Sallinen, een Fins componist, zingen we het betoverende Seaprayer, van Chilcott zingen we de Swansongs en van Eric Whitacre zingen we zijn prachtige compositie The Seal Lullabay dat gaat over zeehonden.

Verder zingen ze geestelijke werken van o.a. Borntnianski, Grieg, Mendelssohn, Rheinberger en Nysted, liederen over de liefde, afscheid, wiegeliedjes en tenslotte enkele swingende liederen uit Afrika.

De muzikale leiding is in handen van Annemiek van der Niet, koordirigent en organisator van de zangwandelreizen en de zangweekenden (www.hartenstem.nl).

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!