Logo texelsecourant.nl
Brand Koetebuurt.
Brand Koetebuurt. (Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter)

Conflict gedupeerde brand met verzekering in Radar

  Divers

In consumentenprogramma Radar vanavond aandacht voor een conflict tussen een gedupeerde van de brand in Oosterend begin maart en een verzekeringsmaatschappij.

Opstalverzekeraars en schade-experts liggen onder het vergrootglas in een uitzending van consumentenprogramma Radar. "Hoe wapen je jezelf als consument tegen de schade-experts van een verzekeraar?", meldt de redactie. Het programma behandelt de zaak van een klant van een verzekeraar wiens huis in Oosterend afbrandde.

"Je huis is volledig afgebrand, er is niks meer over. Een nachtmerrie. Tot overmaat van ramp beland je in een eindeloze discussie met je verzekeraar waar je je opstalverzekering hebt lopen", schrijft Radar. "Om je huis opnieuw te laten bouwen heb je een bepaald bedrag nodig, maar de verzekeraar wil ruim een ton minder uitkeren. Daardoor kan je geen aannemer vinden die het huis in de staat zoals die was voor de brand wil herbouwen. Terwijl je een garantie tegen onderverzekering hebt. Een impasse. En ondertussen lopen je hypotheekkosten gewoon door."

De uitzending van Radar op NPO1 begint op 20:30 uur

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!