Logo texelsecourant.nl
Foto: Texelse kost

Oogstmarkt Texelse Kost aan Westerweg

  Divers

Bij de schuur aan de Westerweg 16 wordt op zaterdag 29 september van 13:00 tot 16:00 uur de Oogstmarkt van Texelse Kost georganiseerd. De organisatie wil iedereen kennis laten maken met het duurzame lokale initiatief. De markt is gratis toegankelijk.

Zaterdag zijn binnen en buiten diverse kramen te vinden met verschillende producten. Voor de bezoekers is er koffie, thee en soep. Peace and Cake levert verschillende taarten en ook Crêpes Texel is van de partij. Deze lekkernijen worden onder andere gemaakt van meel en bloem van het eiland, dat tevens te koop is op de markt. Maar daarnaast kan men ook veel andere lokale producten kopen. Denk aan pompoenen, aardappelen, appels, peren, najaarsgroenten, verschillende gewekte groenten en home made siropen. Kinderen kunnen sinaasappels vullen met zaadjes voor de vogels. Maak kennis met het initiatief en ervaar waarom je volgens de organisatie 'nooit meer elders boodschappen wilt doen!' Mireille Gorter van Texelse Kost: "Wij vinden het belangrijk dat jong en oud in aanraking komt met ons initiatief. Het is echt 'van nu', duurzaam, toegankelijk en de producten zijn zelfs vaak goedkoper dan in de reguliere supermarkt. Je weet bij ons echt wat je eet. Dit laten we graag zien tijdens de Oogstmarkt. Iedereen is van harte welkom!"

Texelse Kost

"Texelse Kost is een coöperatie die (thuis)producent en de consument met elkaar verbindt op een duurzame, toegankelijke en eigentijdse wijze. Zo worden er dagelijks verse en houdbare lokale producten verkocht. Dit is via de kraam aan de weg toegankelijk voor iedereen: leden en niet leden van het initiatief. Wanneer men lid wordt van het initiatief is een veel breder assortiment toegankelijk en kan men zelfs online te bestellen. Om kennis te maken met het initiatief wordt er twee keer per jaar een markt georganiseerd, waar geïnteresseerden tijdens het 'open huis' kennis kunnen maken met Texelse Kost. En het principe van 'boer tot bord' werkelijk kunnen ervaren", stelt de organisatie

Lid worden

Mensen die enthousiast geworden zijn en lid willen worden van Texelse Kost kunnen lid worden. Meer informatie over Texelse Kost is te vinden op ww.texelsekost.nl.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!