Logo texelsecourant.nl
Tex de Wit en Arjen Lubach met Texel als 'World Island'.
Tex de Wit en Arjen Lubach met Texel als 'World Island'.

'Zomer- en Winterspelen op Texel'

  Divers

Nou, alle bestemmingsplannen en structuurvisies voor Texel kunnen aan de kant: het TV-programma Zondag met Lubach heeft het eiland even opnieuw 'ingedeeld'.

Het satirische TV-programma van Arjen Lubach op NPO 3 boog zich gisteravond over de vraag of er niet één vaste locatie voor de Olympische Zomer- en Winterspelen zou moeten komen. Dit is als tegenhanger voor het telkens opnieuw bouwen van olympische dorpen en sportgebouwen met alle bijkomende en hoog oplopende kosten.

Dat leidde tot het ontwerp van een majestueus en tamelijk opvallend eiland - genaamd 'World Island' - met zo'n beetje alle mogelijkheden voor welke sport dan ook. Schaatsen, skiën, curling, zwemmen en tennis; het zou er allemaal mogelijk zijn.

Het moest volgens Tex de Wit, die het bijzondere eiland presenteerde, uiteraard wel een eiland in internationale wateren zijn waar het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud zou zijn. Dan bleef er maar één plek over: Texel...

De vraag was wel waar de grote berg, die midden op het eiland pronkte, vandaan kwam. Het antwoord: dat was Vlieland op zijn kop. "Je moet nou eenmaal offers brengen", aldus De Wit.

Het kost uiteraard wel een paar miljard om Texel te verbouwen, maar dan heb je ook wat, aldus Lubach. Voor wie het niet gezien heeft: Uitzending Gemist!

Voor de politiek geïnteresseerden: sportwethouder Hennie Huisman was in het echt al langere tijd zoekende naar een antwoord op de vraag hoe Texel als sporteiland op de kaart gezet zou kunnen worden. Het lijkt erop dat Lubach daar nu vanuit onverwachte hoek een handje bij geholpen heeft...

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeenteraad moet instemmen met het autoluw maken van het centrum van Den Burg.Reageren!