André Overeem bij de complete brandweerserie van Lego, die 130 stukken omvat. Het begon in 1968 met de kazerne in zijn handen.
André Overeem bij de complete brandweerserie van Lego, die 130 stukken omvat. Het begon in 1968 met de kazerne in zijn handen.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Bijzondere verzamelingen op LEGO-dag

Divers

Wat je allemaal van LEGO-stukjes kunt bouwen, was zondag te zien op de LEGO-dag in de stal van hoeve Nieuwkoop aan de Pontweg. 

Er was veel belangstelling voor de dag bij de familie Bakker,  in het bijzonder voor het ingenieuze bouwwerk waarin liefst 75 verschillende apparaten waren verwerkt, ronddraaiend, kantelend, heen en weer, op en neer of op andere manier bewegend. Een constructie waarbij elke onderdeel met elkaar in verbinding stond en waarin liefst 500 balletjes rond gingen in een eindeloze gang. Fascinerend om te zien hoe alles bewoog, geluid maakte en de balletjes op de meest bijzondere manieren werden voortbewogen. 

En zo waren er allerlei Lego-voorstellingen te zien. High tech, zoals de zelf-ontworpen landbouwvoertuigen, kranen, treinen, boten, vliegtuigen, ruimteschepen, reddingsvoer- en vaartuigen en een andere voorstellingen. Bijzonder om te zien ook de doorsnede van een piramide in aanbouw. Ook een presentatie "MeidenLego (Friends), de enige verzameling Clikits en een verzameling met Lego van hout uit 1932.

De oproep aan Texelse kinderen om mee te doen aan een bouwwedstrijd van LEGO was niet tegen dovemansoren. De TESO-boot, strandhuisjes, een schapenboet en de vuurtoren behoorde tot de inzendingen. Uitslag: 0 tm 4 jaar Dylan Stark. 5 tm 10 jaar Tarek van Sijp 5 jr en ouder dan 10 jaar Toine en Sam Steehouder 12 jaar.


Tarek van Sijp, winnaar bij de Bouwwedstrijd voor Lego in de categorie vijf tot tien jaar

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 13 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 15 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5