Logo texelsecourant.nl
Vrijwilligers Threes Boon, Nel Vermeulen, Rina  Rood en Ans Steenvooren.
Vrijwilligers Threes Boon, Nel Vermeulen, Rina Rood en Ans Steenvooren. (Foto: Rode Kruis)

Vrijwilligers Rode Kruis in het zonnetje

  Divers

Vrijwilligers van het Texelse Rode Kruis zijn maandag in het zonnetje gezet. 

Tijdens de vergadering van het Rode Kruis werden er diverse jubilea gevierd. Threes Boon is al 30 jaar vrijwilligster. De eerste 15 jaar was zij actief als EHBO'er, hulp bij de bloedafname en dergelijke. Daarnaast is zij  vanaf 1997 ook vrijwilligster bij de sociale activiteiten, waar zij naast het bezoeken van ouderen enz. Ze was tevens 6 jaar lid van de inmiddels opgeheven groep "Opvang en Verzorging bij calamiteiten". Sinds 1999 is Threes secretaris van de soc. activiteiten en regelt zij  alle praktische zaken.

Rina Rood en Nel Vermeulen kregen hun oorkonde en speld voor hun 20 jarig jubileum. Rina is vanaf haar aantreden in 1997 tot op heden penningmeester. Nel  heeft zich vanaf 1997 bezighouden met de Bijzondere Vakanties voor mensen met een beperking en werd gelijktijdig bestuurslid. In 2010 werd zij officieel voorzitter van de afdeling Texel en coördinator van de sociale activiteiten. Daarnaast was ook zij lid van de groep "Opvang en Verzorging bij calamiteiten". Per 1 januari 2017 heeft Nel het voorzitterschap overgedragen aan Ans Steenvoorden. 

In de loop van het jaar gaat Rina verhuizen naar Drenthe en ook de secretaris is aftredend; de afdeling is dus op zoek naar een nieuwe penningmeester en secretaris.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, hoofdredacteur Texelse Courant en Texel Magazine. Lid Redactioneel Overleg Nederlandse Nieuwsblad Pers.

1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Een extra nachtboot - bijvoorbeeld om 23:30 uur en 0:30 uur - is een goed idee.Reageren!