Logo texelsecourant.nl
De haven van Oudeschild is nu afgesloten met een geel scherm.
De haven van Oudeschild is nu afgesloten met een geel scherm.
Olie in de haven

Olie op diverse plekken haven aanwezig

  Divers

Op diverse plekken in de haven van Oudeschild zijn nog olievlekken te zien. Dat bleek dinsdagochtend tijdens een rondje over de haven.

Bij de monding ligt een geel scherm om de haven afgesloten te houden. In de zuiderhaven (waar nog maar één boot lag) waren de kleuren van de gasolie op het water te zien en ook in de Waddenhaven was de olie goed te zien.

In de havenmonding zelf (achter het scherm) was eveneens olie waar te nemen. Voor zover te zien, waren er dinsdag aan het einde van de ochtend geen activiteiten in de haven om de olie op te ruimen.

Door het scherm in de havenmonding kunnen schepen de haven momenteel niet meer in en uitvaren. Zij kunnen uitwijken naar de NIOZ-haven. De geur van de olie was op diverse plekken goed te ruiken. De olie stroomde donderdagochtend in de haven.

Rijkswaterstaat meldde aanvankelijk dat er geen olie de Waddenzee in was gestroomd, maar dat bleek anders. Er bleek ook veel meer te zijn gelekt dan aanvankelijk bekend was. Maandagavond kwam het tot de afsluiting van de haven.


Olie op het water in de Waddenhaven op dinsdagochtend.


Olie op het water in de havenmonding.


De nagenoeg lege zuiderhaven. Ook hier waren de kleuren van de olie op het water dinsdagochtend goed zichtbaar,


Een foto van de vervuiling die Frido Boom via Twitter verspreidde.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!