Logo texelsecourant.nl
De vrijwilligers die gisteravond koninklijk werden onderscheiden.
De vrijwilligers die gisteravond koninklijk werden onderscheiden.

Zes lintjes voor brandweervrijwilligers

  Divers

Chris Meijer, Piet Knol, Piet Grisnich, Bert Barhorst, Peter Wetsteen en Theo Kemper zijn gisteravond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun werk bij de brandweer.

Waarnemend-burgemeester Rinske Kruisinga.speldde de zes de koninklijke onderscheidingen op bij hun afscheid van de brandweer. Kruisinga prees de vrijwilligers voor alle inzet die ze jarenlang aan de dag hebben gelegd. Ike Kortleven, teammanager Brandweerzorg Noord (Texel, Den Helder en Hollands Kroon) reikte de vertrekkende brandweermensen oorkondes uit.

De brandweer nam in de kazerne aan de Pontweg in Den Burg afscheid nog een paar vrijwilligers, er werd aandacht besteed aan een paar jubilea en een aantal vrijwilligers kreeg een diploma voor opleidingen die ze gevolgd hebben. De regionalisering van de brandweer, waar het nodige om te doen is, bleef tijdens de feestelijke avond op de achtergrond. Kortleven liet weten dat er inmiddels nieuwe mensen voor de brandweer op Texel in opleiding zijn.


Theo Kemper


Piet Knol


Piet Grisnich


Bert Barhorst


Peter Wetsteen


Chris Meijer

Op de groepsfoto staat ook Toon van Beek die na 37 jaar afscheid van de brandweer heeft genomen. Hij kreeg een paar jaar geleden al een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor de brandweer.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Sinds dit jaar moeten bewoners van straten met een inrijverbod betalen voor een ontheffing om 'de eigen straat' in te mogen rijden met de auto.Reageren!