Alice Blom (Archieffoto)
Alice Blom (Archieffoto)

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Alice Blom maakt rentree in volleybal

Divers

Oud-Texelse Alice Blom maakt haar rentree in het volleybal. Tot het einde van het seizoen staat ze onder contract bij Schweriner SC, koploper in de Duitse competitie.

Dat heeft de club uit de Duitse stad Schwerin bekendgemaakt. Blom stopte drie jaar geleden met professioneel volleybal om bij haar familie te kunnen zijn, nadat haar vader ziek was geworden.

De president van de Duitse volleybalclub zegt op de site van de club met Blom een teamspeler in huis te halen die ervaren is en op alle posities in het veld kan worden ingezet. Blom is blij dat Schweriner SC haar wil hebben, ook al is ze 35 jaar. "Daarmee ben ik al tamelijk oud voor het volleybal", zegt ze met een kwinkslag op de site, "maar ik vind het volleyballen nog zo leuk dat ik er nog niet mee wil stoppen."

Blom, die begon bij Tevoko in Den Burg, debuteerde op haar zeventiende met Sneek in de eredivisie. Op haar 22ste werd ze gekozen tot beste speelster van de Nederlandse competitie. Ze won nationale titels in Nederland, Duitsland en Turkije en speelde met het Turkse Fenerbahce in de finale van de Champions League.

Met het Nederlands team, waarvoor ze meer dan driehonderd keer uitkwam, veroverde ze in 2007 de World Grand Prix. In 2009 won ze op de Europese Kampioenschappen in Polen de zilveren medaille. Alleen de Olympische Spelen moest ze aan zich voorbij laten gaan.

Iqtisadci University in Bakoe (Azerbeidzjan) was de laatste professionele club waar Blom onder contract stond. Daar speelde ze van 2010 tot 2012.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 11 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3