Logo texelsecourant.nl
Schrijfster Brendie Lugtmeijer
Schrijfster Brendie Lugtmeijer

Brendie Lugtmeijer geeft lezing in de bibliotheek

  Divers

De Texelse schrijfster Brendie Lugtmeijer geeft donderdag 21 januari een lezing in de bibliotheek over haar romandebuut Tombola. Dit boek verscheen september 2015 bij uitgeverij Godijn.

Lugtmeijer heeft tien jaar in Catalonië gewoond. Daarna heeft zij in Nederland negen jaar gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. Tegenwoordig is zij mede-eigenaar van een kledingzaak op Texel. Er zijn diverse korte verhalen van haar gepubliceerd.

Over de inhoud van het verhaal zegt de uitgever: La vida es una tombola. Het leven is een tombola, een loterij waarbij altijd wordt uitgekeerd. De spanning bevindt zich in het feit dat er waardevolle en waardeloze prijzen te winnen zijn. Maar, wat is waardeloos en wat is waardevol? Nadat haar huwelijk met de Spaanse Cisco is gestrand, keert Hanna met haar dochter terug naar Nederland. Haar jeugdvriendin Marit is haar steun en toeverlaat. Dan moet Hanna onverwachts terug naar Spanje. Ze wordt geconfronteerd met het verleden en een onmogelijke liefde. Tombola is een verhaal over scheiden en schuldgevoelens, maar ook over kwetsbaarheid, liefde en de kracht van vriendschap.

Tijdens de lezing zal de schrijfster ingaan op het ontstaan van de roman, het schrijfproces en de hobbels die ze onderweg tegenkwam. Na afloop kunnen er vragen gesteld worden en kan het boek worden gekocht en gesigneerd.

Aanvang 20.00 uur, locatie is de bibliotheek in de Drijverstraat, entree € 3.50 voor bibliotheekleden en € 5.00 voor niet leden. Dit is inclusief koffie / thee.

Opgeven kan in de bibliotheek of via www.kopgroepbibliotheken.nl activiteiten.

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!