Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Kampioenschap sneldammen

Divers

In De Bijenkorf in Oosterend wordt maandag 28 december het Texels sneldamkampioenschap gehouden. Vanaf 12.00 uur binden Texelse dammers en overkanters de strijd aan om de Texelse sneldamtitel.

Ook niet-clubspelers, beginners en jeugd zijn welkom een gooi te doen naar de titels voor de beste huisdammer en de Texelse Jeugdkampioen. De spelers van damclub Oosterend zijn er klaar voor. In de provinciale competitie hebben ze na een schlemielige nederlaag tegen Almere, een oorwassing door de toppers van 020 de herfst afgesloten met een sterke overwinning op Diemen en zo de degradatiezone verlaten. De zege op Diemen kwam voornamelijk op het conto van Piet Bakelaar die de Diemer subtopper Herman van Westerloo strategisch overspeelde.

Ook in de interne competitie is het Bakelaar die de ranglijst aanvoert, op een verliespuntje gevolgd door Vic Voskuil, en niet ver daarachter Jos de Wolf. Laatstgenoemden waren verantwoordelijk voor de tot dusver sensationeelste partijen. Voskuil – toch niet echt een veelverliezer – werd in hun eerste wedstrijd hardhandig van het bord geveegd door De Wolf. Met de motivatie zat het dus wel goed voor de tweede partij, waarin De Wolf zag hoe er op een wat bizarre plek al vroeg in de partij een aanvaller van Voskuil verscheen die echter dermate sterk bleek dat hij alleen ten koste van twee schijven gestopt kon worden. Een week later stond de clubkampioen van vorig jaar weer met beide benen op de grond. Frans Bos is dan wel onderaan de ranglijst te vinden, maar Voskuil kon absoluut geen vat op hem krijgen en mocht hij zich na een mislukte lokzet gelukkig prijzen dat Frans Bos hem een puntje gunde.

Maandag wordt het damjaar afgesloten. Naast de titels in de verschillende categorieën zorgt de penningmeester dat er genoeg prijzen voorhanden zijn voor alle deelnemers. Voor meer informatie:P Vic Voskuil, tel. 313296.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 12 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 14 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5