Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Koppiestiêd op Texel

Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.

Blog

Zoveel moois

Divers

Een dag later dan u van mij gewend bent, maar ook bij Koppiestiêd was het kerst. Tijd voor de familie, tijd voor vrienden. Geen tijd om een kerststukkie te schrijven dus. Een dag later doen we dat alsnog, maar waar heb je het over zo rond feestdagen?

Niemand zit te wachten op een ellenlang zeikstuk in deze dagen. Ik zou het kunnen hebben over de Koger Kersthufters, maar iedere aandacht die je dat soort tuig geeft is teveel. Ik zou het kunnen hebben over de ongastvrije opstelling op het gebied van vluchtelingen, maar daar wordt ook niemand vrolijk van. Moeten we het dan maar hebben over de ov-chipkaart die weer niet ingevoerd wordt op de Texelhopper? Ik wil uw humeur niet verzieken.

Maar waar gaan het dan wel over hebben? Ruziënde ondernemers die de strijd op Facebook voeren? De terrorisatie van een mogelijke inbreker die er uiteindelijk niets mee te maken blijkt te hebben? Donkerte op de weg in deze verlichte dagen? Regen in plaats van sneeuw? Dat gaan we allemaal niet doen. Er is zoveel positiefs om over te praten.

Wat te denken van een overvol dorpsplein in De Koog waar uit volle borst kerstliedjes werden gezongen. Initiatieven voor de voedselbank en Serious Request waar mensen zich belangeloos inzetten voor een ander. Oosterend waar ze bij nacht en ontij de straat opgaan om te zingen. Gewoon omdat het traditie is. De winkeliersvereniging in Den Burg die ons grootste dorp heeft omgetoverd tot een sprookjesachtig kersttoneel. 

Wat is nou eigenlijk de boodschap van deze opsomming? Precies wat ik hier boven schrijf. Er is zoveel moois, waarom dan focussen op de dingen die tegen zitten? Zullen we eens een maand niet zeiken op alles wat verkeerd gaat? Zullen één maand alleen de positieve dingen bespreken? Begrijp me niet verkeerd, ik houd van zeiken. Klagen is fijn, klagen is makkelijk maar klagen is bovenal vermoeiend voor de mensen om je heen. Niemand zit graag in een café naast iemand die nooit iets positiefs zegt als je vraagt hoe het gaat. Laten we open staan voor de mening van anderen, minder bang zijn voor dat wat we niet kennen en allemaal proberen iets bij te dragen aan een mooier Texel. Dan houden we vanzelf niets over om over te zeuren.

Ik wens u allen fijne dagen naar het einde van het jaar en ook daarna natuurlijk. 

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 23 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7