Logo texelsecourant.nl

Demonstratie met borstelgraver voor snel internet in buitengebied

  Divers

Eén van de uitdagingen voor de komst van snel internet in het buitengebied, is de kosten van de aanleg van glasvezelkabel zoveel mogelijk te reduceren. Met een zogenaamde borstelgraver heeft men nu de beschikking over een techniek om vakkundig en snel geulen te graven.

Met deze borstelgraver wordt de kans op beschadiging van bestaande grondbekabeling ook sterk tot nul gereduceerd. Zo blijkt uit een demonstratie woensdag door het bedrijf BAM Infora Telecom BV, op initiatief van Sebastiaan Graaf van Westerlaken BV. Imtech Traffic en Infra BV, dat de aanleg van duurzame verlichting verzorgt, gaf toestemming om deze demonstratie te verzorgen op het traject langs de Kamperfoelieweg. Albert Huisman van Stichting Glasvezel Texel spreekt van een mooie samenwerking tussen drie welwillende partijen, waarbij de demonstratie is gecombineerd met noodzakelijke werkzaamheden.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, hoofdredacteur Texelse Courant en Texel Magazine. Lid Redactioneel Overleg Nederlandse Nieuwsblad Pers.
Meer berichten

Wat vindt u?

De PvdA wil de OZB voor eigenaars en gebruikers van niet-woningen (bedrijven, vakantiehuizen, etc) verhogen naar het normtarief van het Rijk (onder het landelijke gemiddelde) om de gemeente meer armslag te geven. Goed plan?Reageren!