Logo texelsecourant.nl
Maarten Boon in 2007.
Maarten Boon in 2007.

Juttersicoon Maarten Boon overleden

  Divers

Oud-jutter Maarten Boon uit De Cocksdorp is vandaag op 62-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten via sociale media. Boon was al enige tijd ziek.

Maarten Boon was naast jutter een goed verteller die toerist en pers maar wat graag vertelde over zijn avonturen. Het liefst deed hij dit in zijn Juttershol aan de Vuurtorenweg waar hij tot enkele jaren geleden zijn gejutte schatten uitstalde. In 2012 verhuisde de collectie van de juttersicoon naar juttersmuseum Flora aan de Pontweg. Boon hield het toen voor gezien omdat zijn gezondheid het niet langer toeliet. 


Maarten Boon vertelt enthousiast in 2010, zoals alleen hij kon.

Naast het delen van zijn verhalen, was hij onder meer logiesverstrekker en verzorgde hij wandelingen met toeristen. Een beroemd verhaal dat de jutter beeldend kon vertellen was het aanspoelen van containers vol sigaretten. "De douane en de politie waren er snel bij, maar er was ook een container drie kilometer verder op het wad terecht gekomen en die was niet zo makkelijk te bereiken. Midden in de nacht ben ik er met mijn drie broers heen gegaan en hebben we heel wat vuilniszakken met sigaretten meegenomen, die hebben we onder meer in Duitsland verkocht", vertelde hij onder meer aan de Texelse Courant in 2002. Als Boon aan het woord was, luisterde je en was je zo een paar uur zoet. 

In het Texel Magazine in 2012 stond een groot interview met Boon, waarin hij aangaf het rustiger aan te gaan doen. Meer over het overlijden van de markante en wereldberoemde Texelaar in de krant van dinsdag. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!