Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texel heeft zijn jonge burgemeester

Divers

De gemeenteraad van Texel heeft zojuist, op 5 november 2015, besloten de heer ir. M.C. (Michiel) Uitdehaag aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Texel.

De heer Uitdehaag is 36 jaar en sinds 2010 wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Wageningen; daarvoor was hij van 2006-2010 fractievoorzitter van D66 Wageningen.Nadat hij in september 2003 is afgestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen (nu: Wageningen Universiteit) heeft hij als planoloog gewerkt en sinds 1 maart 2009 is hij Strategisch Adviseur Ruimtelijke Ordening en teamleider bij de gemeente Wijk bij Duurstede.

In totaal hebben 63 personen gesolliciteerd naar de vacante burgemeesterspost; 56 mannen en 7 vrouwen. Uit deze kandidaten heeft de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland kandidaten geselecteerd die hij voor benoeming geschikt achtte. Vervolgens heeft de Vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Texel de brieven en CV's bestudeerd en -in meerdere rondes- gesprekken gevoerd met de kandidaten.

Tijdens een extra raadsvergadering op 5 november 2015 heeft de raad deze aanbeveling vastgesteld. De voordracht van de raad van Texel zal worden toegezonden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties; als zowel de Koning als de Minister het benoemingsbesluit ondertekenen, is de benoeming definitief. Gestreefd wordt naar beëdiging van de burgemeester op 21 januari 2016.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00