Logo texelsecourant.nl

Texelaartjes vanaf nu gratis te plaatsen

  Divers

De Texelse Courant presenteert het Marktplein, de digitale versie van de bekende Texelaartjes uit de krant. Advertenties die particulieren plaatsen op Marktplein worden vanaf nu gratis doorgeplaatst naar de bekende rubriek op pagina 4.

"Met 50.000 unieke bezoekers per maand op de website van de Texelse Courant, bieden we de Texelaars naast de Texelaartjes in de krant op deze manier een extra podium om spullen aan te bieden of om dingen te vragen", vertelt Duncan Whyte van Mediabedrijf Langeveld en de Rooy waar de Texelse Courant onder valt. In iedere editie van de Texelse Courant zullen de laatste advertenties van Texelse Courant Marktplein gratis gepubliceerd worden in de rubriek Texelaartjes.

Met het Marktplein breidt het bedrijf de online mogelijkheden voor de lezers uit. Eerder kregen verenigingen en instellingen al de mogelijkheid zelf berichten op de website te plaatsen, een mogelijkheid waarvan steeds meer gebruik wordt gemaakt. Verenigingen die nog geen inlog hebben en graag ook stukken online plaatsen kunnen zich melden bij Job Schepers via job@texelsecourant.nl.

Door deze extra stap aan te bieden, wordt de Texelse Courant weer de krant voor alle Texelaars. "Internet biedt ons verschillende kansen om dit te realiseren en die pakken wij met beide handen aan", vervolgt Whyte. Het Marktplein op de website van de krant is slechts één van de opties die standaard in het systeem van de website zitten ingebouwd. Het stond alleen al deze tijd nog uit.

"De wens was er al langer, maar we wilden wachten op de mogelijkheid om de advertenties geautomatiseerd te kunnen doorplaatsen naar de gedrukte krant. En dat kan nu." Naast particulieren kunnen de bij de Texelse Courant aangesloten autobedrijven ook gratis publiceren op de site. "De laatste occasions zijn er al te vinden en ook bepaalde diensten worden aangeboden."

Marktplein werkt heel makkelijk. De marktpleinrubriek is te vinden in de bovenste inhoudsbalk op de site van de Texelse Courant of door achter de URL www.texelsecourant.nl '/marktplein' te zetten. Klik daarna op Advertentie Plaatsen en maak een gebruikersaccount aan. Daarna wijst de rest zich vanzelf. De tekst die in de papieren uitgave van de krant als Texelaartje wordt gepubliceerd is de titel van het onderwerp, de prijs en het telefoonnummer van de verkopende of zoekende persoon.

Gebruikers moeten daar slim mee omgaan als een artikel in Marktplein wordt gezet. In de titel "Te koop" of "Gevraagd" toevoegen is voor de plaatsing in de rubriek Texelaartjes handig. Bijvoorbeeld "Te Koop mooie herenfiets" in plaats van alleen "Fiets" of "Gevraagd hulp in de huishouding" in plaats van "Hulp in de huishouding".

Hierdoor wordt het Texelaartje duidelijker voor de lezers van de krant. Foto's en additionele informatie worden niet in de krant gepubliceerd, hiervoor kunnen mensen kijken op de website. Iets wat handig is om rekening mee te houden is dat de eerste foto die een gebruiker uploadt, automatisch de grote hoofdfoto wordt. In het systeem komen liggende foto's het beste tot hun recht en er is ruimte voor in totaal acht foto's per artikel.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!