Logo texelsecourant.nl
Visio spreekuur in de bibliotheek
Visio spreekuur in de bibliotheek

Visio spreekuur in de bibliotheek

  Divers

Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt op maandag 26 oktober van 10 tot 12 uur spreekuur in de bibliotheek in de Drijverstraat in Den Burg. Iedereen kan langskomen voor advies of het uitproberen van hulpmiddelen, men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Het spreekuur is bedoeld voor volwassenen en kinderen die zelf slechtziend of blind zijn, maar ook mensen die professioneel of persoonlijk bij iemand met een visuele handicap betrokken zijn kunnen met vragen bij Visio terecht.

In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Vaak gaan mensen pas op latere leeftijd slechter zien. Dit kan zorgen voor verminderde activiteit en een grotere afhankelijkheid van anderen. Sommige mensen zijn slechtziend of blind vanaf de geboorte. Ook kan het gezichtsvermogen langzaam achteruit gaan of kan het iemand acuut overkomen. Dat levert verschillen op in de manier waarop een visuele beperking beleefd wordt en welke vragen er spelen.

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!