Logo texelsecourant.nl
Blazers van Excelsior spelen in de rooms katholieke kerk voor orgelspeler Hennie Zoetelief. Daarna brachten ze het 60-jarige bruidspaar Van Heerwaarden een serenade.
Blazers van Excelsior spelen in de rooms katholieke kerk voor orgelspeler Hennie Zoetelief. Daarna brachten ze het 60-jarige bruidspaar Van Heerwaarden een serenade.

Muzikaal eerbetoon voor jubilerende orgelspeelster rk-kerk

  Divers

Hennie Zoetelief, al vijftig jaar achter het orgel in de rooms katholieke kerk, heeft zondag de Gregorius onderscheiding ontvangen.

Hennie Zoetelief begon op 15-jarige leeftijd als organiste in de Bonifatius-kerk in De Koog. Daarnaast is zij vertegenwoordiger en aanspreekpunt van alle kerkkoren van de parochie. Dat zijn het herenkoor, dameskoor en Gospeltrain van Den Burg en de dameskoren van Oosterend, Oudeschild en De Cocksdorp.

Ze kreeg de onderscheiding opgespeld door pastor Granneman, die de jubilaris vergeleek met een kok in het leger. 'De generaal kan best een dagje wegblijven, dat merkt niemand. Maar als de kok er niet is, dan breekt de oorlog uit.'

De plechtigheid gebeurde na afloop van een feestelijke eucharistieviering ter ere van het echtpaar Van Heerwaarden (voorheen van de Centra) dat hun 60-jarig huwelijksfeest vierde.

Na afloop klonk een muzikaal eerbetoon voor Hennie Zoetelief en het diamanten bruidspaar door blazers van Excelsior. 

Aansluitend kregen negen jubilarissen uit het koor in De Witte Burcht de Gregorius onderscheiding.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!