Kampioenteam SV Oosterend F1 maakte zaterdag op de wagen een ererondje door het dorp.
Kampioenteam SV Oosterend F1 maakte zaterdag op de wagen een ererondje door het dorp.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Feest in Oosterend: twee teams kampioen

Divers

Vreugde in Oosterend, waar de F-pupillen zaterdag kampioen werden. En een paar uur later ook het B-team van de junioren het kampioenschap vierden. 

De Texelse pupillencompetitie kwam zaterdag ten einde. De F-pupillen van SVO behaalden de maximale score: in twintig wedstrijden veroverden ze zestig punten. Het team TXE Juventus deed daar bij de E-pupillen niet veel voor onder. Zij eindigden met 58 punten uit 20 wedstrijden bovenaan. 

Blijdschap dus in Oosterend, waar eerst de F1-pupillen en even later de B1-junioren op de wagen een ererondje door het dorp maakten. Tom Witte en Rutger Zoetelief, coaches van de F-jes, maakten onderstaande analyse van de spelers van hun kampioenteam.  

De man met de grote handschoenen, onze rots in de branding! Met de minste doelpunten tegen van dit seizoen: Lars Prooij. De man die zich kan vastbijten in elke tegenstander, waar niemand omheen kan omdat ze simpelweg niet snel en sterk genoeg zijn: Luwe Hendriks. De man met de mooiste curve bal in de voeten van allemaal, met daarbij een goeie dosis inzet, niet voorbij te komen: Verdi van der Vis. De man die onze nieuwste aanwinst is en de grootste speler, snel van stuk en een echte goalgetter: Ravi van de Berg. De man met de meeste filosofie achter zijn acties op het veld, onze onverstoorbare rust zelve: Walt de Wolf. De man met de blonde manen en Zweedse roots die iedereen voorbij snelt en ze laat staan alsof het slakken zijn: Silas Dob. De man met de beste balbeheersing en onvoorstelbare mooie passes, onze eigen groeibriljant: Wander Hendriks. De man met het Engelse kick and rush-bloed, van keeper tot een van onze beste middenvelders, vechtertje eerste klas: Izo Raymont. De man met het gouwe linkerbeen, dolt iedereen op de linker flank en is tevens koning van de assist, en hairstyle: Ties List. De man met het hardste schot van het team en het meeste overzicht, onze eigen Siberische voetbaltijger: Wiebe Zoetelief. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3