Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

FarmCamps: Boerenglamping zoekt Texelse agrariërs

Divers

De sfeer van kamperen en de belevenis van de boerderij, gecombineerd met de luxe van thuis. Het concept van FarmCamps is een hit, steeds meer boeren in Nederland sluiten zich bij deze formule aan en nu is FarmCamps op zoek naar een boer op Texel.

'Het is een mix van glamping en de traditionele boerencamping. We merken dat mensen heel graag het boerenleven willen ontdekken en beleven . Hetzelfde geldt voor het slapen in een tent. De wind die tegen het canvas blaast, de geluiden van buiten. Maar aan de andere kant willen mensen wel gewoon een goed bed en een eigen toilet en keuken. Dat is precies wat FarmCamps biedt', vertelt Saskia Poulissen van het bedrijf.


Maar waarom zou u zich als boer aansluiten bij een organisatie? 'Wij zeggen hier altijd: "1+1=3". Farm Camps staat voor een eerlijke, respectvolle, plezierige en goed renderende samenwerking. Wij merken dat steeds meer agrarische bedrijven op zoek zijn naar een neventak voor noodzakelijke, extra inkomsten Wij bieden ze een goed verdienmodel voor een periode van tenminste vijf jaar', legt Poulissen uit. FarmCamps verzorgt alle werkzaamheden op het gebied van marketing, verkoop, financiën en administratie.

Van professionele, landelijke reclamecampagnes, public relations activiteiten, websites, reserveringen, klantcontact, facturatiestromen, marktonderzoek, productontwikkeling tot en met inkoop van de luxe tenten . FarmCamps regelt het allemaal, zodat u meer tijd overhoudt voor de gasten en uw eigen bedrijf. 'We regelen dus een hoop, maar we verwachten ook veel van de agrarisch ondernemer. Zo moet de locatie "FarmCamps-proof" gemaakt worden, inclusief unieke speeltoestellen en goede voorzieningen. Daarnaast is er het intensieve contact met de gasten, zo is er bijvoorbeeld altijd een rondleiding op het bedrijf. Het is een samenwerking waarbij u de vakantieganger een onvergetelijke, avontuurlijke boerenbelevenis moet willen bezorgen.'


FarmCamps is drie jaar geleden ontstaan, nadat de vraag naar unieke en luxe vakanties toenam. 'Mensen uit de stad vinden het heerlijk om op de boerderij te verblijven. Daarom moedigen wij de bedrijven ook aan eigen producten te verkopen. Mensen willen het boerenleven niet alleen voelen, maar ook proeven.' Maar hoe weet u nu of deze formule bij u en uw bedrijf past? Is FarmCamps eigenlijk wel wat voor u? Om daar achter te komen heeft het bedrijf een test gemaakt die te vinden is op www.farmcamps.nl/farmcamperstest. Aan de hand van tien vragen wordt snel duidelijk of u en FarmCamps iets voor elkaar kunnen betekenen.

'Dit concept is ideaal voor mensen die nadenken over een boerencamping, maar zich toch anders willen profileren ten opzichte van de andere boerencampings. 'Wij bieden de ondernemer een stuk marketingkennis en een formule die zich al op andere plaatsen in het land bewezen heeft. Texel is een prachtig eiland dat eigenlijk niet mag ontbreken als FarmCamps-locatie, besluit Poulissen. Dus bent u op zoek naar een stukje zekerheid voor de toekomst en uitbreiding van uw bedrijfsvoering? Neem dan vrijblijvend contact op met FarmCamps of neem een kijkje op www.farmcamps.nl.


De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3