Afbeelding

TB ontstemd over motie Texel 2010

Divers

Texels Belang is ontstemd over de 'motie van treurnis' die Texel 2010 vanavond (woensdag) in de raadsvergadering indient.

Texel 2010 spreekt haar treurnis uit over het feit dat raadslid Astrid van de Wetering van rechtswege een vergunning van de gemeente heeft gekregen. Dat gebeurde omdat de gemeente de vergunningsaanvraag niet binnen de gestelde termijn had behandeld.

Volgens TB roept Texel 2010 met de motie van treurnis vragen over de integriteit van het gemeentebestuur (raad en college) op en wordt juist daarmee schade aan het gemeentebestuur en de lokale politiek aangericht. De partij pleit voor onafhankelijk en extern onderzoek naar de vergunningverlening, zodat er duidelijkheid komt over de vraag of er rechtmatigheid gehandeld is. Volgens TB mag daar geen enkele twijfel over blijven bestaan.

Het gaat om een vergunning die Van de Wetering anderhalf jaar geleden voor een galerietje annex theetuin had aangevraagd. Dat bleek niet te gaan, waarna ze de gemeente had gevraagd de aanvraag stop te zetten. Dat gebeurde niet, waarna alsnog van rechtswege een vergunning werd verleend. De aanvraag stond los van het raadslidmaatschap.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2