Logo texelsecourant.nl

Rechtbank houdt ontuchtzaak aan

  Divers

De rechtbank in Alkmaar heeft de zaak tegen een van ontucht beschuldigde Texelaar aangehouden tot 18 september. Zorginstanties gaan tot die tijd op zoek naar een woonlocatie waar voldoende begeleiding en toezicht is.

De Texelaar stond dinsdag terecht voor ontucht met drie meisjes van zes en zeven jaar oud in Den Hoorn en Den Burg. De man betastte de meisjes en zoende ze op de mond. Kort na de incidenten werd hij opgepakt. Sindsdien zit hij vast.

Onderzoek heeft uitgewezen dat hij een zeer laag IQ heeft en sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. De ontucht kan hem daardoor nauwelijks worden aangerekend. Ook is vastgesteld dat de man, die nooit eerder met politie of justitie in aanraking kwam, niet kampt met een seksuele stoornis of op jonge meisjes valt. Hij zoekt ze op, zoals de voorzitter van de rechtbank het verwoordde, omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

De man zei tegen de rechter dat hij "stom" was geweest. 'Ik had het niet moeten doen. De leiding had ook tegen me gezegd dat ik niet langs de speeltuintjes moest fietsen. Maar ja, ik deed het toch.' 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!