Logo texelsecourant.nl
Foto:

Boot en Formule 1 op elfde LEGO-dag

  Divers

Op het erf van boerderij Nieuwhoeve, Pontweg 146 tussen Den Burg en De Koog, wordt morgen de Texelse LEGO-dag gehouden. Grote vraag is: wie bouwt de meest leuke, gelijkende of futuristische TESO veerboot in LEGO?

Al maanden zijn Esther en Erik Bakker van het TexelsBouwblokje, die alweer voor de elfde keer de dag houden, in de weer om de meest uiteenlopende LEGO-verzamelingen en creaties naar Texel te halen. Bijzondere verzamelingen of bouwwerken reizen door heel Europa heen, langs de meest uiteenlopende LEGO- of clubevenementen. Esther: "Om niet achter het net te vissen moet je elk jaar flink je best doen. Ons evenement trekt altijd veel bezoekers en die wil je een kwalitatief goed bouwniveau met de meest uiteenlopende herkenbare en onherkenbare thema's bieden. Dat het ons weer gelukt is, daar zijn we best heel trots op".

Formule 1 racecircuit

Bijzonder aan het evenement is dat zelfs de koeien van de Bakkers LEGO interessant zijn gaan vinden. Bij de opbouwdagen lopen die een aantal keer per dag langs de deels open schuur om bij de melkrobot te kunnen komen. Erik: "Dan staan ze soms een minuut stil voor de opening en kijken nieuwsgierig naar wat er allemaal wordt neergezet en opgebouwd."

Dat is nogal wat. Er rijden treinen, er staan kolossale Starwars-robots, nagebouwde landbouwmachines en honderden balletjes die door een aaneengesloten rij draaiende en schuivende constructies in de rondte blijven gaan. Er is ook verkoop van oude sets, losse onderdelen en minifigs. Ook de uitgebreide display van Esther en Erik en zoon Tim (foto). Esther: "Daar zijn wij in de wintermaanden al druk mee geweest. Actueel is het Texelse LEGO Formule 1 racecircuit. Daar zal het Red Bull Racing team van Max Verstappen ongetwijfeld ook weer van zich laten horen.

TESO veerboot

Iedereen, jong en oud, mag meedoen aan de bouwwedstrijd. Erik: "Thema dit jaar is de TESO veerboot. Wie bouwt de meest leuke, gelijkende of futuristische TESO veerboot van LEGO? Ik ben heel benieuwd welke veerboten er allemaal om het LEGO eiland van TEXEL te zien zullen zijn. Hoe leuk is het om daar dan je bouwwerk aan de bezoekers te laten zien? Er zijn prijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën. (voor deelname voorwaarden: www.texelsbouwblokje.nl)

De expositie is van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis. Het is daarmee een laagdrempelig evenement voor iedere eilandbewoner en –bezoeker.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Evenementen op Texel zouden beter op elkaar afgestemd moeten worden:Reageren!