Wijn aan Zee in 2017
Wijn aan Zee in 2017 Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Wijn aan Zee: een wijnproeverij met plezier én inhoud

Cultuur

Het Zeereeppad bij de duinen van De Koog, gelegen tussen Paal 20 en Paal 19,5, vormt op 26 mei van 13:00 tot circa 21:00 uur het decor voor Wijn aan Zee. "Dé plek waar wijnliefhebbers zich verzamelen en verschillende wijnen kunnen proeven. Wijnen met een verhaal", stelt de organisatie. De online kaartverkoop is gestart. Het evenement wordt dit jaar voor de tweede keer door Puur Zsa Zsa Zsu en CharpFood.tx georganiseerd.

Dit jaar vinden de bezoekers niet alleen wijnleveranciers als Wijnhuis Texel, maar ook restaurants als het Kook Atelier, de Eilandkeuken en strandpaviljoen Bries 20. "Bij de vorige editie hebben we ervaren dat de bezoekers ook graag meer willen weten over de juiste spijs combinaties. En naast een goed glas wijn met een verhaal, een complete smaakbeleving willen ervaren", stelt Valerie Jongeneel, mede-organisator Wijn aan Zee. De deelnemers zorgen dit jaar voor een voor hen kenmerkende wijn- en spijscombinatie. Zij vertellen graag over de herkomst. Maar vooral waarom zij juist deze wijn bij dit gerechtje serveren.

Masterclass

Wijnhuis Texel verzorgt, onder leiding van Daniëlle Vilten, een intieme wijnproeverij. Bezoekers proeven maar liefst zeven verschillende wijnen en leren meer over de combinaties die zij kunnen maken of de kenmerken waarop je een wijn selecteert in een restaurant. Deze masterclass á €25,- p.p start om 13:30 uur en duurt circa anderhalf uur.

De voorverkoop is gestart. Bezoekers kunnen online een proefkaart á € 15,- p.p kopen. Tijdens het event á € 17,50 p.p. De bezoeker ontvangt met de proefkaart vier muntjes, een amuse en het wijnglas waarmee de bezoeker langs de kramen trekt. De muntjes zijn in te leveren bij de deelnemers en u kunt kiezen voor vier proefglaasjes wijn of voor een bijzondere wijn- en spijscombinatie. Is de proefkaart vol? Geen probleem. De deelnemers serveren tegen betaling een proef, of volledig glas wijn en een hapje. De voorverkoop is gestart, meer informatie wordt gegeven op de Facebookpagina: www.facebook.com/wijnaanzeetexel

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 11 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3