Logo texelsecourant.nl
Foto: Jan Brouwer

Expositie tekeningen Jan Brouwer in Museum Waelstee

  Cultuur

In het voorhuis van Museum Waelstee zijn van maandag 6 mei tot en met 28 juli tekeningen te zien van Jan Brouwer.

Met potlood, (kleuren)balpen, pastelkrijt of houtskool maakt hij  onder meer fraaie, sprekende portretten van bekende en onbekende Texelaars.

 Naast de vaste collectie over het leven op Texel en de wisselde schilderijenexpostitie heeft het museum dit jaar de volgende exposities:

"Texelse brandweer verleden tot heden" tot stand gekomen met medewerking van de Texelse brandweer. Te zien zijn verschillende blusvoertuigen, brandweerattributen en foto- en filmmateriaal van branden op Texel;

 "Rouw en Trouw op Texel"  met onder meer een rouwkoets en een trouwkoets;

De expositie over de Watersnoodramp met indrukwekkende video, foto- en krantenmateriaal is wegens de grote belangstelling verlengd.

Op de bovenverdieping wordt uit de nalatenschap van mevrouw Zeeman speelgoed geëxposeerd, dat gebruikt werd voor kinderen die tijdens een vakantie bij kindervakantieoord Zeemansduin op Texel kwamen aansterken.

Adres: Hogereind 6, 1793 AG De Waal

Informatie: www.cultuurmuseumtexel.nl                    

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!