Detective-Pikachu
Detective-Pikachu Foto: Warner Bros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Twee nieuwe films in Cinema Texel

Cultuur

De meeste films in Cinema Texel zijn geprolongeerd. Wel zijn de kinderfilms 'Circus Noël' en 'Pokémon Detective Pikachu' aan het bioscoopprogramma toegevoegd.

Pokémon Detective Pikachu

In Pokémon Detective Pikachu vertolkt Ryan Reynolds de hoofdrol Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Een van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, bij jong en oud. Fans wereldwijd kunnen Pikachu nu zien zoals ze hem nog nooit gezien hebben, als Detective Pikachu, een Pokémon als geen ander. De film toont een breed scala aan geliefde Pokémon karakters, ieder met zijn eigen unieke krachten en karaktereigenschappen. Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld.

Circus Noël

Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden en reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël dat onverwachts mee mag doen aan een prestigieus circusconcours Cultura Nova. Maar als er onderweg naar het concours mysterieuze sabotagepogingen plaatsvinden, komt hun deelname aan het concours in gevaar en dreigt Karo haar nieuwverworven familie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken om het circus en hun vriendschap te redden?

Arctic

Als een man na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering. In de hoop zijn afgrijselijke omstandigheden te overleven besluit hij zijn geïmproviseerde kamp te verlaten en de levensgevaarlijke reis door onbekend terrein te maken…

Het volledige programma:

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2