Logo texelsecourant.nl
Leerlingen IVM van de basisscholen presenteerden zich in Question Plaza.
Leerlingen IVM van de basisscholen presenteerden zich in Question Plaza. (Foto: Gerard Timmerman)

Muzikale "beloftes" met routiniers fanfare

  Cultuur

Een bijzondere combinatie zaterdag in Question Plaza, waar leerlingen van de Texelse basisscholen samen met muzikanten van Texelse fanfarekorpsen een muzikale presentatie gaven.

Het optreden was de kroon op de lessen Instrumentale Muzikale Vorming (IMV) die muziekschool Artex geeft op de basisscholen, waarin de jeugd kan kennismaken met een muziekinstrument. Een groot en gemeleerd orkest onder leiding van Wendy Prins, dat een bijzonder repertoire ten gehore bracht. "Best spannend" antwoordde één van de kinderen op de vraag hoe het was om in zo'n groot gezelschap in zo'n bijzondere ambiance te spelen. Met allerlei instrumenten in de gelederen, zoals gitaar, fluit, trompet, saxofoon en trommels. Stuk voor stuk gerangschikt in secties, die afzonderlijk werden geïntroduceerd.

Met veel enthousiasme speelden ze het "Pizzalied", maar favoriet was wel "Lief Texels lammetje". Vaders, moeders, opa's en oma's, broertjes en zusjes mochten meezingen op "Run tot see", over een vergeten liefdesbrief. Ook het bekende "What shall we do with a drunken sailor", kwam voorbij.

Al met al een even aandoenlijk als gevarieerde presentatie door de muzikale Texelse beloftes, ondersteund door routiniers uit de fanfare.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!