Logo texelsecourant.nl
Foto: Fenna Jensma

Eerste bands SomPop 2019 zijn bekend

  Cultuur

De organisatie van SomPop kan vandaag de eerste bands bekendmaken die 6 juli hun opwachting maken op het Texelse festival in De Waal. Naast de al eerder bekendgemaakte band, Bony Macaroni, staan er nog zes andere bands op het Texels Hoofdpodium. Met zeven bands op het main stage is de line-up voller dan ooit. Het aanbod is daardoor ook gevarieerder dan ooit. Van melodieuze pop tot rock en van rap tot knallende 'electro hip hop trance'.

De eerste band, And Then Came Fall, komt uit België en zal het podium om 13:00 uur openen. De band brengt melodieuze pop ten gehore die perfect past bij het moment op de dag. Muziekrecensenten omschrijven nummers van de band als naar Fleetwood Mac en Intergalactic Lovers knipogende soul pop en lonkend naar Joni Mitchel en Kate Bush met duidelijke Hooverphonic invloeden. And Then Came Fall trad afgelopen jaar op met K's Choice. De organisatie is erg blij dat de band ruimte heeft gevonden om naar Texel te komen, zeker gezien het feit dat ze dezelfde avond in België op een groot festival staan. "Ze wilden zo graag komen en zijn zo goed dat we daarom het eerste optreden naar 13:00 uur hebben verschoven en van vijf naar zeven bands op het hoofdpodium zijn gegaan", aldus de organisatie.

Een ander staaltje goed boeken is het vastleggen van de band Tape Toy. Deze band was één van dé sensaties van de Popronde in 2018, haalde de top 10 beste optredens van Noorderslag van 3 voor 12 en is door 3FM uitgeroepen tot één van de drie must see live acts voor 2019. "We waren er op tijd bij", zeggen de mensen achter SomPop. "We kregen ze al vroeg in de gaten tijdens de Popronde en zijn ze op de voet gaan volgen en hebben ze net voor Eurosonic Noorderslag in optie genomen." In januari waren ze Serious Talent bij 3FM en hun single Naive heeft weken in de hitlijsten gestaan. "Een kruising tussen Nirvana en The Breeders", zegt de organisatie. "Heerlijke Bubble Grunge." De band staat twee dagen voor SomPop in het voorprogramma van Weezer en belooft op het eiland een knallend optreden te verzorgen.

Pat Smith is de volgende artiest die al bekendgemaakt kan worden. Deze zanger is geen onbekende op Texel. Als frontman van Splendid was hij ooit afsluiter van het festival in De Waal. Nu dus terug als solo artiest met DJ. Samen zorgen ze voor strakke beats en wereldse zomerse tunes.

En verder...

Net als vorig jaar zijn er weer drie podia tijdens SomPop. Het Texels Hoofdpodium, Het Waal 17 Dans Strand en ook het café is terug. In andere vorm. Vorig jaar nog een Amsterdams Café, dit jaar als de TX Bier Boet. Voor dit podium heeft de organisatie een echte Nederlandse klassieker weten vast te leggen. Jan en Anny van BZN. De twee doen dit jaar een afscheidstournee door Nederland en zijn ook voor SomPop gestrikt. "Een waar staaltje." Wil je Jan en Anny zien tijdens hun afscheidstour in Scheveningen, dan betaal je €31,- tot €60,- voor een kaartje. Bij SomPop is de entree net als vorig jaar €5,- voor mensen van 18 en ouder en tot 18 is ook dit jaar de entree gratis.

In verband met lopende contracten kan de organisatie de overige drie acts op het Texels Main stage pas in de loop van komende week bekend maken, maar ze beloven dat er juweeltjes tussen zitten.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!