Logo texelsecourant.nl
Maurice Christo van Meijel: Bloemen en bijen (2019) monoprint in Galerie Posthuys
Maurice Christo van Meijel: Bloemen en bijen (2019) monoprint in Galerie Posthuys

Bloemen en bijen in Galerie Posthuys

  Cultuur

Elk voorjaar viert Galerie Posthuys de lente met een thema-tentoonstelling. Dit jaar nodigde galeriehouder Remmelt Loos van Meijel de kunstenaars uit om met het thema "bloemen en bijen" in de weer te gaan.
De zes kunstenaars hebben het thema ruim geïnterpreteerd en hun fascinatie voor insecten en bloemen vorm gegeven in uiteenlopende technieken. Marian Smit en Maurice Christo van Meijel sneden papiersjablonen en maakten kenmerkende bijenstructuren. Gerrie Lulof boetseerde een serie bloemen waarop bijen en hommels zijn neergestreken. Angelique Homberg draaide vazen en door het insnijden en omklappen van kleilappen ontstonden geabstraheerde bloemknoppen. Maartje Strik noteerde met potlood en aquarel zeer nauwkeurig haar lievelingsbloemen en Annelies van Nieuwmegen realiseerde twee enorm uitvergrote insecten in metaal en keramiek.
De verrassende en gevarieerde resultaten zijn vanaf zaterdag 30 maart te zien in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Hoewel de werkzaamheden aan de Brink nog niet zijn afgerond is Galerie Posthuys te voet en per fiets bereikbaar.

Posthuys Galerie
Galerie op Brink 14 De Koog
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!