Memory Recall
Memory Recall Foto: Edwin Boering

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kunst Edwin Boering in Glazen Paleis

Cultuur

In het Glazen Paleis in het park van Den Burg is de hele maand de kunstinstallatie 'Memory Recall' te zien. De installatie is een werk van graficus/beeldend kunstenaar Edwin Eduard Boering.

Memory Recall kijkt terug in zijn geheugen en is een reflectie op zijn leven aan de hand van voorwerpen, foto's en dingen die hij als kunstenaar heeft bedacht, gemaakt of verzameld.

Het is een autonoom kunstwerk, puur autobiografisch, vol met dierbare en minder leuke herinneringen. Het is een totem waar hij sterk mee verbonden is. Naast een reflectie is het werk tegelijkertijd een ode aan het leven.

Edwin Boering

Het werk van Boering laat zich het beste omschrijven als 'urban popart'. Het bestaat uit mixed-media composities op basis van fotografie, tekst, soms restmateriaal en verf. Het is opgebouwd uit beeld en tekst. De basis is beeld. Hij put uit een enorm archief van duizenden analoge en digitale foto's. Soms combineert hij die beelden met bewerkingen van iconische visuals. Veelal voegt hij tekst toe die associeert met de afbeelding of daar verdieping aan geeft. De ene keer zijn dat strofen uit popsongs, een andere keer een quote uit een film of teksten die voortkomen uit zijn eigen ervaringen. Zijn werk is naar zijn zeggen sowieso auto-biografisch gelinkt.

Naast fotografie heeft typografie een belangrijke plaats in zijn werk. Als vanzelfsprekend komt dat voort uit zijn beroep als grafisch ontwerper. In zijn kunstuitingen zoekt hij altijd het rauwe op, soms tegen graffiti aan. Het is daardoor nogal 'urban' met een scherp randje. Gek genoeg vindt hij juist op het platteland van Texel daarvoor de inspiratie in het ruige landschap of op rommelerven.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 10 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00