Logo texelsecourant.nl
Memory Recall
Memory Recall (Foto: Edwin Boering)

Kunst Edwin Boering in Glazen Paleis

  Cultuur

In het Glazen Paleis in het park van Den Burg is de hele maand de kunstinstallatie 'Memory Recall' te zien. De installatie is een werk van graficus/beeldend kunstenaar Edwin Eduard Boering.

Memory Recall kijkt terug in zijn geheugen en is een reflectie op zijn leven aan de hand van voorwerpen, foto's en dingen die hij als kunstenaar heeft bedacht, gemaakt of verzameld.

Het is een autonoom kunstwerk, puur autobiografisch, vol met dierbare en minder leuke herinneringen. Het is een totem waar hij sterk mee verbonden is. Naast een reflectie is het werk tegelijkertijd een ode aan het leven.

Edwin Boering

Het werk van Boering laat zich het beste omschrijven als 'urban popart'. Het bestaat uit mixed-media composities op basis van fotografie, tekst, soms restmateriaal en verf. Het is opgebouwd uit beeld en tekst. De basis is beeld. Hij put uit een enorm archief van duizenden analoge en digitale foto's. Soms combineert hij die beelden met bewerkingen van iconische visuals. Veelal voegt hij tekst toe die associeert met de afbeelding of daar verdieping aan geeft. De ene keer zijn dat strofen uit popsongs, een andere keer een quote uit een film of teksten die voortkomen uit zijn eigen ervaringen. Zijn werk is naar zijn zeggen sowieso auto-biografisch gelinkt.

Naast fotografie heeft typografie een belangrijke plaats in zijn werk. Als vanzelfsprekend komt dat voort uit zijn beroep als grafisch ontwerper. In zijn kunstuitingen zoekt hij altijd het rauwe op, soms tegen graffiti aan. Het is daardoor nogal 'urban' met een scherp randje. Gek genoeg vindt hij juist op het platteland van Texel daarvoor de inspiratie in het ruige landschap of op rommelerven.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!