Logo texelsecourant.nl
Foto: Museum Kaap Skil

Nieuwe museumpas kost drie euro

  Cultuur

De Texelse Museumpas voor 2019 is sinds gisteren verkrijgbaar voor bewoners van het eiland.

De pas is in tegenstelling tot vorig jaar niet meer gratis beschikbaar, de gemeente vraagt er nu een kostprijs van €3,- voor. Texelaars die in 2018 al een museumpas aanvroegen, kunnen deze pas ook dit jaar weer gebruiken en hoeven geen nieuwe pas aan te vragen.

De gemeenteraad stelde eerder eenmalig €20.000,- beschikbaar om Texelaars in 2018 gratis een museumpas te geven, zodat zij vrij bij Texelse musea naar binnen konden gaan.

Het restant van het budget werd volgens de gemeente aan het einde van de rit verdeeld onder het Luchtvaart & Oorlogsmuseum Texel, Museum Waelstee in De Waal en Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora als tegemoetkoming voor de inkomsten die zij misliepen door de pas

Bij een evaluatie werd volgens de gemeente besloten wel door te gaan met de museumpas, maar dan wel tegen kostprijs.

De museumpas biedt toegang tot Ecomare, Kaap Skil, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel, Flora, Waelstee, de Oudheidkamer, de vuurtoren en 't Walvisvaarders Huisje.

Volgens de gemeente kunnen musea net als vorig jaar tijdens drukke periodes of in speciale gevallen aangepaste openingstijden hanteren voor toegang met de Texelse museumpas. De pas is aan te vragen via www.texel.nl/museumpas.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!