Logo texelsecourant.nl
Brandweerman en een bluskar in Museum Waelstee..
Brandweerman en een bluskar in Museum Waelstee.. (Foto: Museum Waalstee)

Brandweerexpositie en quilttentoonstelling in Museum Waelstee

  Cultuur

Na een winter van hard werken door veel vrijwilligers opent Museum Waelstee dinsdag 5 maart. Naast de vaste collectie is er een quilttentoonstelling en een de brandweer expositie

De Quilttentoonstelling tot maandag 6 mei is een terugkerende traditie. Dit is de tiende en tevens laatste editie in het museum. Texelse quilters hebben fraaie werkstukken ter beschikking gesteld. Meer dan zeventig quilts, groot en klein, zijn te bewonderen.

Met hulp van de brandweer is de indrukwekkende expositie "Texelse brandweer verleden tot heden" gemaakt. Een opstelling van verschillende blusvoertuigen, brandweerattributen en foto- en filmmateriaal van branden op Texel.

Het museum in De Waal biedt meer. Voor de expositie "Rouw en Trouw op Texel" zijn een rouwkoets en een trouwkoets te bewonderen. De expositie over de Watersnoodramp met onder meer een indrukwekkende video over de ramp en foto- en krantenmateriaal is wegens de grote belangstelling verlengd.

Daarnaast is op de bovenverdieping het speelgoed dat het museum heeft mogen ontvangen uit de nalatenschap van mevrouw Zeeman (Tante Li) geëxposeerd.


Quilt

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!