Logo texelsecourant.nl
Optreden op het podium van De Wielewaal.
Optreden op het podium van De Wielewaal. (Foto's: Jeroen van Hattum)

Geslaagde tweede editie Cultuurnacht

  Cultuur

Een gezellige sfeer, leuke en gevarieerde optredens en weersomstandigheden die aan alle kanten meevielen.

De tweede Cultuurnacht Texel kende zaterdagavond een geslaagde editie.

Het festival was deze keer in De Waal en dat pakte goed uit. De twaalf locaties waren goed te belopen en een deel van de optredens was in huiskamers wat voor extra sfeer zorgde.

Er waren een hoop mensen op de been, waardoor het bij de optredens veelal druk was en mensen soms moesten wachten tot de volgende voorstelling. De meeste voorstellingen duurden ongeveer een kwartier waardoor het makkelijk 'dwalen' was van de ene naar de andere act.


Amici Cantus won tijdens het festival de Cultuurprijs 2019. Wethouder Jaap Vlaming reikte de prijs uit aan Lida Wels van Amici Cantus. Er werden in totaal 630 stemmen uitgebracht op de drie genomineerden. De andere twee kanshebbers waren De Lange Juni en 'Theater na herdenken, een bombardement'.


De 15-jarige Loïs Dros uit De Waal werd benoemd tot nieuwe nachtburgemeester van Texel voor het komend jaar. Zij nam de functie over van Chris Boekel uit Oudeschild die een jaar geleden nachtburgemeester van Texel werd. De rol van de nachtburgemeester is onder meer het aankaarten van zaken waar jongeren tegenaan lopen.


Franse chansons in De Wielewaal onder leiding van Claudia Reij.


Optreden van KTF in De Wielewaal.


Een workshop onder leiding van theatermaker Bert Schuiling van Artex.


Optreden van Tidal Wave in Hotel De Waal.


Marlon Marci vertelde in een humoristische sketch in Hotel De Waal hoe hij 'tevergeefs' aan alle kanten zijn best had gedaan om maar onder het optreden op de Cultuurnacht uit te komen...


Verteltheater in een van de woonkamers van De Waal.


Felix Marseille zong nummers van Ed Sheeran in hotel-brasserie Rebecca. Met behulp van de techniek en herhaling van stukjes muziek wist hij solo het geluid van een complete band neer te zetten.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

e gemeente moet strenger handhaven op eigenaren die de stront van hun hond niet opruimen.Reageren!