Logo texelsecourant.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kunst Marijke Bakker in Het Glazen Paleis

  Cultuur

Marijke Bakker uit Den Burg exposeert de hele maand februari enkele van haar beelden in het Glazen Paleis in de Wezentuin in Den Burg.

Na haar pensioen, zij was docente aan de OSG, volgde zij van 2013 tot en met 2017 een opleiding aan de Créjat, Vrije academie in Alkmaar in beeldhouwen/ ruimtelijke vormgeving. Haar inspiratie haalt zij uit menselijke emoties of maatschappelijke thema's. Daarbij gebruikt zij bij voorkeur natuurlijke materialen als hout, steen en klei, maar ook een nieuw materiaal als Acrylic One (een harsachtig product op acrylbasis) is soms geschikt om een constructie te maken.

"Het geeft veel voldoening om dingen, waar je in gedachten mee bezig bent, te kunnen vertalen naar een vorm. Het proces is daarbij minstens zo belangrijk als het resultaat. Al is het natuurlijk heel leuk als iemand door jouw beeld geraakt wordt en dus jouw gevoel herkent".

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!