Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Bijdragen Texelfonds voor lokale initiatieven

Cultuur

Het Texelfonds kent een bijdrage van €1.000,- uit het fonds Lof der Zotheid toe aan het project New Masters on Tour 2019.

Stichting Holland Music Session beoogt hiermee een tweeledig doel. Jonge getalenteerde artiesten uit de hele wereld podiumervaring op laten doen én een kwalitatief hoog niveau concertserie-aanbod voor inwoners van Texel. Het eerstvolgende optreden is op maandag 7 januari 2019 in de Hoornder Kerk, aanvang 20.15 uur. Het Callisto Trio is de jongste kamermuzieksensatie uit de Verenigde Staten. Het trio maakt naast klassieke muziek vooral indruk met hun verfrissende vertolking van meeslepend hedendaags werk.

Verder is een bedrag van € 1.500,= uit het fonds Lof der Zotheid toegekend aan het cultuurproject De Lange Juni. In 2019 zal traditiegetrouw de Texelse cultuurmaand voor Texelaar en toerist met veel verrassende nieuwe kunst en activiteiten, worden georganiseerd.

De aanvraag van Stichting VIPSport voor de aanschaf van een nieuwe tandem voor Larissa Klaassen is gehonoreerd met een bedrag van € 3.000,= uit het Texelfonds. De nieuwe tandem is hard nodig, want Imke Brommer meet 1,85 meter, ruim vijftien centimeter langer dan haar voorganger Halliegh Dolman, met wie Larissa een zilveren medaille won op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Onder het motto 'Larissa en Imke op weg naar de wereldtop' gaan de dames voor de Paralympische Spelen van 2020 voor niet minder dan goud. Dit betekent niet alleen veel, heel hard trainen, maar ook zoeken naar sponsoring. Er is veel werk aan de winkel om de gouden droom van Larissa en Imke te realiseren want de kas is nagenoeg leeg. Om de Texelse meiden in Tokyo aan de start te krijgen is in totaal ruim € 25.000,= nodig.

Naar aanleiding van de oproep aan de Texelse samenleving om geld te geven om behandeling in het buitenland mogelijk te maken voor de ernstig zieke Rob Daalder uit Den Burg heeft het bestuur van het Texelfonds unaniem besloten om € 500,= bij te dragen aan de Stichting Support Rob.

Het Texelfonds is voor haar bestaan afhankelijk van giften, schenkingen en legaten. Naast het algemeen fonds, is er de mogelijkheid om een Fonds op Naam te vestigen. Naast het Jeugdfonds is er onder andere het IJspegelfonds, het Joustra en de Beurs zorgfonds en het Kok-Barendregt fonds. Deze Fondsen zijn ondergebracht bij het Texelfonds. De persoon of organisatie die een schenking doet kan het geld 'oormerken', men kan zelf bepalen aan welk doel of doelgroep het geld besteed wordt.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 3 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3