Logo texelsecourant.nl

Kunstlezing over Caravaggio bij Artex

  Cultuur

Op dinsdag 8 januari om 20 uur organiseert Artex Kunstenschool Texel een interessante kunstlezing over de Italiaanse kunstenaar Caravaggio.

Aanleiding voor de lezing is de expositie over Caravaggio die sinds 16 december in het Centraal Museum in Utrecht te zien is. De expositie gaat over de invloed van de Italiaanse kunstenaar op andere schilders, onder wie de Utrechtse Caravaggisten, en bevat diverse bruiklenen van o.a. Vaticaanse musea, het Louvre, The National Gallery of Art in Londen, maar ook uit kerken in Rome.

Caravaggio's stijl van sterke licht-donker contrasten en dagelijks ogende heilige voorstellingen werd destijds beroemd in ons land. Tijdens deze lezing komt u er alles over te weten.

De lezing wordt gegeven door kunsthistoricus drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin en duurt ca. 2 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via de website van Artex.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!