Logo texelsecourant.nl
Arno Goossens: Strandlopers (brons) in Galerie Posthuys
Arno Goossens: Strandlopers (brons) in Galerie Posthuys

Winterexpositie in Galerie Posthuys

  Cultuur

Op zaterdag 15 december opent Galerie Posthuys het winterseizoen met exposities van drie vaste kunstenaars van de galerie.

De diersculpturen van Arno Goossens worden gegoten volgens de verloren-was-methode. Het maken van de mallen, het gieten van het wasafgietsel en het afwerken van het gegoten beeld, maakt voor hem deel uit van het creatieve proces. De persoonlijke toets op de huid van het beeld blijft zo behouden. Hij gebruikt een ambachtelijke bewerking, om zijn herinneringen in deze eerlijke en robuuste materialen tot leven te brengen.

Ruimtelijkheid en sfeer zijn belangrijk in de houtsnedes van Grietje Postma. Zij laat zich inspireren door de natuur en geeft haar landschappen een harmonische en verstilde stemming. Bomen, bloemen en takken verwerkt zij meesterlijk in haar prachtige houtsneden. De voorstellingen van de berken, bloeiende bloemen en verstilde winterlandschappen zijn opgebouwd uit fragiele lijnen en ruim 15 drukgangen.

Natuurimpressies, associaties met andere kunst, dichterlijke taal, groeiprocessen en stollingsverschijnselen staan aan de basis van de olieverfwerken van Jolanda van Gennip. En hoewel zij de schilderen heeft losgewrikt van die oorsprong, is dit nieuwe landschap groter dan wat zij in gedachten had. Groot genoeg voor haar om in te verdwijnen, voor anderen om in thuis te raken.

Daarnaast is een nieuwe installatie van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel te zien. Ook voor originele kerstcadeaus, kerstballen en ansichtkaarten kunt u terecht in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog). De galerie is in de kerstvakantie elke dag - ook de feestdagen - geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Posthuys Galerie
Galerie op Brink 14 De Koog
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!