Arno Goossens: Strandlopers (brons) in Galerie Posthuys
Arno Goossens: Strandlopers (brons) in Galerie Posthuys

Dit artikel is geschreven door
Posthuys Galerie

Galerie op Brink 14 De Koog

Winterexpositie in Galerie Posthuys

Cultuur

Op zaterdag 15 december opent Galerie Posthuys het winterseizoen met exposities van drie vaste kunstenaars van de galerie.

De diersculpturen van Arno Goossens worden gegoten volgens de verloren-was-methode. Het maken van de mallen, het gieten van het wasafgietsel en het afwerken van het gegoten beeld, maakt voor hem deel uit van het creatieve proces. De persoonlijke toets op de huid van het beeld blijft zo behouden. Hij gebruikt een ambachtelijke bewerking, om zijn herinneringen in deze eerlijke en robuuste materialen tot leven te brengen.

Ruimtelijkheid en sfeer zijn belangrijk in de houtsnedes van Grietje Postma. Zij laat zich inspireren door de natuur en geeft haar landschappen een harmonische en verstilde stemming. Bomen, bloemen en takken verwerkt zij meesterlijk in haar prachtige houtsneden. De voorstellingen van de berken, bloeiende bloemen en verstilde winterlandschappen zijn opgebouwd uit fragiele lijnen en ruim 15 drukgangen.

Natuurimpressies, associaties met andere kunst, dichterlijke taal, groeiprocessen en stollingsverschijnselen staan aan de basis van de olieverfwerken van Jolanda van Gennip. En hoewel zij de schilderen heeft losgewrikt van die oorsprong, is dit nieuwe landschap groter dan wat zij in gedachten had. Groot genoeg voor haar om in te verdwijnen, voor anderen om in thuis te raken.

Daarnaast is een nieuwe installatie van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel te zien. Ook voor originele kerstcadeaus, kerstballen en ansichtkaarten kunt u terecht in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog). De galerie is in de kerstvakantie elke dag - ook de feestdagen - geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Grietje Postma: Landschap (houtsnede) in Galerie Posthuys
Jolanda van Gennip: zonder titel (olieverf op doek) in Galerie Posthuys
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2