Logo texelsecourant.nl

The Wall geslaagde testcase Evenementenhal

  Cultuur

Evenementenhal Texel is een aanwinst voor Texel. Met de opvoering van The Wall, de legendarische rockopera van Pink Floyd, doorstond het nieuwe podium op vakantiepark De Krim de testcase met glans.

Op en top een Texelse feestje, de zaal was vrijwel volledig gevuld met Texelaars. Een uitverkocht huis bij dit eerste evenement dat De Krim er zelf organiseerde.

Rockopera The Wall werd opgevoerd door de Pink Floyd Sound. Een indrukwekkende show vol geluids-, licht en andere effecten. Waarbij de muur steen voor steen werd opgebouwd over de volle breedte van het podium. Op deze muur werden beelden uit het verhaal geprojecteerd, met de nodige psychedelische en andere effecten. De uitvoering was van hoge kwaliteit, zowel de muziek als de show. Bijzonder moment was de opkomst van het kinderkoor, dat was samengesteld uit Texelse scholieren.

Voor menig Pink Floyd-fan een avond met een hoog gehalte aan nostalgie. The Wall is wel een bijzonder specifiek muziekgenre, waarvoor de waardering uiteenloopt. Dat was bijvoorbeeld te merken aan het rumoer in de zaal, veroorzaakt door Texelaars die de muziek meer ter kennisgeving namen en de avond benutten om bij te praten met vrienden en bekenden. Wat niet wegnam dat vrijwel iedereen onder de indruk was van de imposante show en de evenementenhal en volop van genoot.

Na afloop ook een brede glimlach op de gezichten van Krim-directeur Iwan Groothuis en Nico Erwich, die Groothuis op het idee bracht om The Wall naar Texel te halen. Groothuis vertelde voorafgaand aan de show open te staan voor andere ideeën of plannen voor een evenement in de nieuwe hal.


Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!