Logo texelsecourant.nl
Silvester de Ruig en Mariska van der Sluis organiseren festival De Filmklassiers.
Silvester de Ruig en Mariska van der Sluis organiseren festival De Filmklassiers.

Filmklassiekers uit de jaren zestig

  Cultuur

"Psycho", "Breakfast at Tiffany's", "Viva Las Vegas" en "Easy Rider". Iconische films uit de jaren zestig, te zien op De Sixties Editie van festival De Filmklassiekers van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari.

Georganiseerd door Stichting De Filmklassiekers, een initiatief van Silvester de Ruig en Mariska van der Sluis (op de foto als Bonny and Clyde)). Beiden filmliefhebber en ondernemer. Hij is eigenaar van Schrijfretraite.nl, dat kleinschalige schrijfvakanties in Nederland organiseert en daarbij ook kwaliteitsfilms toont. Zij organiseert allerlei bijeenkomsten, congressen, workshops en festivals. "We willen de klassieke film het podium geven dat het verdient." Maar ze willen ook een leuk festival neerzetten op Texel.

"Dit is de eerste keer dat we zoiets doen, als het aanslaat willen we er een vervolg aan geven. Filmfestivals in het teken van de seventies, eighties, etc." De films, dertig in totaal, draaien op drie locaties: In Den Hoorn in De Toegift, in Den Burg in Cinema Texel en op De Krim, in De Kiekendief en in een villa. Deze wordt in stijl ingericht. Interieurstukken, zoals stoelen, lampen, etc. zijn ter plekke te koop. De films draaien van vrijdagmiddag tot zondagavond. Een welkomstdiner vrijdag op De Krim wordt muzikaal omlijst door live muziek uit de sixties. Zaterdagavond geeft sixtiesband Tin Soldiers een live optreden in De Kiekendief. Maar er is ook een ontbijt-arrangement, waarbij na het ontbijt "Breakfeast at Tiffany's" wordt verttoond. Het programma, passe partouts, losse tickets, etc. op www.defilmklassiekers.nl.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De wethouder gaat opnieuw in gesprek met de verenigingen over de tarieven van de sportaccommodaties (waaronder de nieuwe sporthal).Reageren!