Logo texelsecourant.nl
Foto: Bibliotheek Texel

Bibliotheek ontvangt €4000,- uit Coöperatiefonds Rabobank

  Cultuur

Kopgroep Bibliotheken in Den Burg ontvangt €4.000,- uit het Coöperatiefonds van de Rabobank.

De bijdrage is bestemd voor de aanschaf van digitale materialen ter ondersteuning van activiteiten voor de Texelse jeugd op het gebied van Media wijsheid en ICT basisvaardigheden.

De commissie Coöperatiefonds heeft tijdens de laatste ronde van 2018 uit de Kop van Noord-Holland drieëntwintig aanvragen ontvangen van verenigingen en stichtingen. Hiervan hebben zij vijftien aanvragen toegewezen en totaal een bedrag van € 72.150,- gedoneerd. De overige donaties zijn voor organisaties aan de vastewal.

Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Lees ook

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!