Op de foto staat majoor Kroon met de Texelse agent Pieter en zijn collega Hans, die ook langskamen om hem de hand te drukken.
Op de foto staat majoor Kroon met de Texelse agent Pieter en zijn collega Hans, die ook langskamen om hem de hand te drukken. Foto: Martin van Daalen

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Veel belangstelling voor "Kroongetuige"

Cultuur

Een volle bak dinsdag bij Nauta Boek in Den Burg, waar majoor Marco Kroon zijn nieuwste boek 'Kroongetuige' presenteerde.

De drager van de Militaire Willemsorde was er op uitnodiging van Veteranen Texel. Onlangs was Kroon nog te zien in het tv-programma 'Pauw', waarin hij voor het eerst op emotionele wijze openheid van zaken gaf over een aangrijpende gebeurtenis die hem is overkomen in een oorlogsgebied.

Er was grote belangstelling voor de bekende majoor, die uitgebreid de tijd nam om iedereen te woord te staan. Naast handtekeningen met een persoonlijke boodschap trakteerde hij de aanwezigen op verhalen over zaken die hij heeft meegemaakt. Later op de dag had majoor Kroon een ontmoeting met burgemeester Michiel Uitdehaag in het gemeentehuis.

Cindy en Marrit Welboren van Nauta Boek waren enthousiast over de opkomst en hun beroemde gast. "Het was zeker een leuke middag en een verrassend grote opkomst, zo op de dinsdagmiddag. We hebben even getwijfeld, omdat we niet zo goed konden inschatten hoe de reacties zouden zijn op de komst van majoor Kroon. Maar we gingen er vanuit dat er toch wel mensen geïnteresseerd zouden zijn in zijn verhaal. Dus ja, waarom niet? Vanaf het moment dat het bekend was dat Marco bij ons kwam signeren, kregen we enthousiaste reacties vanuit verschillende hoeken. Het bracht weer een ander en nieuw publiek naar onze winkel en dat is erg leuk."

Het viel de onderneemsters op dat de sfeer kameraadschappelijk was, ook door de komst van vele veteranen, waar Kroon zich tegenwoordig voor inzet en die een hechte band onderling hebben. Er zijn nog gesigneerde exemplaren van 'Kroongetuige' te koop bij Nauta Boek. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting H.E.A.R.T, die nabestaanden van gesneuvelde en/of gehandicapt geraakte Nederlandse militairen, agenten en andere hulpverleners ondersteunt.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 12 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3