Logo texelsecourant.nl
Verteller Hanna'floor de Roos speelt harp tijdens één van haar verhalen.
Verteller Hanna'floor de Roos speelt harp tijdens één van haar verhalen.

"Denkbeeldige reizen" tijdens "Verhalen in de wind" in De Waal

  Cultuur

Bijzondere vertellingen zaterdag in huiskamers in De Waal tijdens de de achtste editie van festival "Verhalen in de wind". 

Verteller Hanna'floor de Roos nam haar luisteraars mee op een denkbeeldige reis door landschappen, steden, dorpen en de zee. "En tegelijk door jezelf". Door haar manier van vertellen, met gebruik van expressie, geluiden, stiltes, zang, muziekinstrumenten en haar beeldende manier van voordragen, prikkelde ze de fantasie van haar publiek en hield de aandacht vast. Het was opletten geblazen en de reacties over haar verhalen liepen uiteen.

Prettige bijkomstigheden in huize Brouwer was dat Rien onder het vertellen slippies bakte die hij zelf daags tevoren op de kotter had gevangen. Geserveerd door partner Mirjam een smakelijke verrassing, nog in stijl ook. Want de zee speelde een voorname rol in de verhalen. 

Hanna'floor de Roos was één van de zeven vertellers die op verschillende locaties verhalen vertelden. Alle voorstellingen waren uitverkocht. De avond werd afgesloten met verhalen in De Wielewaal en aansluitend muziek van de Oosterender band The GAF. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!