Logo texelsecourant.nl

Strenderpop in vuur en vlam

  Cultuur

Een vurige uitsmijter van Strenderpop zaterdag in Oosterend. Vuurspuwer Jan Vennik deed met zijn act de introductie van het slotnummer "Great Balls of Fire" door The Seniors.

Vooraf waren de verwachtingen voor de nieuwe rock'n'rollband van Jan Sieme Dros, Ben Haak, Ben Bakker en Rob Kooiman hooggespannen. De mannen maakten het volledig waar, in mum van tijd stroomde het grasveld voor de muzieknis vol en vanaf het moment dat het eerste nummer werd ingezet, werd volop gedanst op covers van Jerry Lee Lewis en andere legendes uit de rock'n'roll. 

Er speelden elf bands - uitsluitend van Texel - op de 27ste editie van Strenderpop. Van jong tot oud, met covers, zelfgeschreven nummers in allerlei stijlen en bands met verschillende samenstellingen. Om goed voor de dag te komen was uitvoering gerepeteerd, soms een jaar lang. Het resultaat mocht er zijn, publiek genoot van de optredens. Maar zeker ook van de gezelligheid. De sfeer was als vanouds gemoedelijk en gezellig op het festival dat trekjes heeft van een jaarlijkse reünie van liefhebbers. Er was veel publiek, aan het eind van de middag stond het terrein van voor tot achter behoorlijk vol. 

Begonnen om 13:00 uur stopte de muziek precies om 21:00 uur, conform de afspraak met de buren. 


Een echt festivalsfeertje, terwijl Random speelt. 


HipShake.


Bluesselect


De Magic Numbers.


Robbert de Jong van Just in Case zingt "Sombody to love" van Queen. 


Ewout Adriaans.


YouGoGirl


The GAF

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!