Logo texelsecourant.nl
Foto: Tessa de Ruijter

Zomeravondconcert in de Waalderkerk te De Waal

  Cultuur

Dinsdagavond 14 augustus wordt het zomeravondconcert in de Waalderkerk te De Waal verzorgd door The Guitar Connection. Het concert begint om 20.15 uur. De toegang is gratis en na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

 The Guitar Connection, bestaande uit Daniël Antonie en Ger Oosterhaven, vertelt met "Connecting Spanish Music" het verhaal over de connectie tussen het nationalisme in Spanje rond de 19e eeuw en de huidige klassieke gitaartraditie. Het programma gaat gepaard met hun gelijknamige album. Het verhaal begint bij de drie studenten die les kregen van componist, docent en musicoloog Felipe Pedrell. Deze drie studenten zouden uitgroeien tot de grote meesters van de Spaanse muziek. De invloed van Pedrell, in combinatie met het heersende gevoel van nationalisme, zorgde ervoor dat zij de Spaanse invloeden gingen verwerken in hun muziek. We hebben het hier natuurlijk over Isaac Albéniz, Enrique Granados en Manuel de Falla. Met hun prachtige composities hebben zij grote gitaristen weten te inspireren. Veel van hun composities zijn gearrangeerd, bijvoorbeeld door Francisco Tárrega, voor klassiek gitaar en daarmee soms zelfs bekender geworden dan het origineel. Daarnaast hebben de Spaanse meesters componisten als Joaquin Turina en Joaquin Rodrigo weten te inspireren. Vandaag de dag zijn de stukken van deze componisten niet weg te denken uit het repertoire van elke (beroeps)gitarist.

In dit concert vertolken we eigen arrangementen van composities van de Spaanse meesters, evenals origineel gitaarrepertoire.

Zomeravondconcerten Texel
De Zomeravondconcerten zijn méér dan een inspirerende internationale concertserie.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!