Logo texelsecourant.nl
Beestenboel tijdens de voorstelling "Kiek, kiek, twee skéépe op de diek" van Toneelgroep Oosterend.
Beestenboel tijdens de voorstelling "Kiek, kiek, twee skéépe op de diek" van Toneelgroep Oosterend.

Scheer en Schoor openen tweede dag Oosterend Present

  Cultuur

"Kiek, kiek, twee skéépe op de diek", is de titel van het stuk waarmee Toneelgroep Oosterend vrijdagmorgen de tweede dag van Oosterend heeft geopend. 

Een grappig toneelstuk voor groot en klein. Gespeeld werd hoe twee schapen, Scheer en Schoor, 's nachts door twee vogels worden beroofd van hun vacht en er een nest van bouwen. Zonder hun wol krijgen de schapen het koud. Maar de wollen sjaal en mutsen waarmee een slak komt aanzetten, zitten niet lekker. Logisch, ze zijn van een Drents schaap. Twee muizen, Jut en Jul, slagen er in de wol van de vogels te ontfutselen. De spin haakt er twee mooie truien van voor de schapen, die het weer lekker warm krijgen.  

Een leuk stuk vol humor en kwinkslagen, maar soms ook wat angstig. Toen de twee vogels met veel lawaai hun opwachting maakten, werd dat een enkel kind teveel. Gelukkig liep het allemaal goed af in dit stuk dat Toneelgroep Oosterend zelf heeft bedacht, geschreven en opgevoerd. Het applaus na afloop was dik verdiend. 

Straattheater

Vrijdag staat het feestterrein grotendeels in het teken van de jeugd en zijn er allerlei activiteiten. Om 15;00 begint in de feesttent de eerste voorstelling van het straattheater (Oost). Daarna volgt, te beginnen om 15:30 uur aan de Slotskolk, elk half uur in een straat in Oosterend een voorstelling. De voorstellingen in de straat zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Bij die rondgang door het dorp is ook te zien hoe de verschillende straten invulling hebben gegeven aan het thema Kunst (zie impressie hieronder)

Een uitgebreid programma van Oosterend Present, dat ook zaterdag nog de hele dag en avond is, op www.oosterendpresent.nl.

Foto Aris Bremer. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De burgemeester krijgt mogelijk meer bevoegdheden om op te treden tegen woonoverlast op Texel.Reageren!